B-fit! Beweegprogramma voor kinderen
B-fit! Beweegprogramma voor kinderen

B-fit! Het voedings- en beweegprogramma ‘B-fit!’ stimuleert kinderen om meer te bewegen, leert kinderen over gezonde voeding en zorgt ervoor dat door deze combinatie het kind dichter bij het gezonde gewicht komt en zich fitter voelt.

Het programma zal worden begeleid door een kinderfysiotherapeut en een kinderdiëtist. Deze multidisciplinaire aanpak verhoogt de kwaliteit van het programma. Het hoofddoel van het programma is dat kinderen met overgewicht (6-16 jaar oud) dichter bij hun gezonde gewicht komen en zich fitter voelen.

Twee keer per week gaan de kinderen een uur sporten met een kinderfysiotherapeut. Bij de aanmelding, halverwege en aan het einde van het jaar worden er fitheidstesten gedaan. De kinderen komen in het programma ook bij de diëtist, waarbij de intake 60 minuten duurt en de vervolggesprekken 30 minuten. Ouders dienen bij ieder gesprek aanwezig te zijn. De kinderen leren op een interactieve en speelse manier hoe een gezonde leefstijl er uit ziet, wat gezonde voeding is en hoe een kind met bepaalde situaties moet omgaan.

Ontmoet onze fysiotherapeuten, klik op rode knop om ons team te bekijken