Kinderfysiotherapie in Arnhem

Kinderfysiotherapie in Arnhem

Bent u op zoek naar een fysiotherapeut gespecialiseerd in kinderfysiotherapie in Arnhem en omgeving? Dan verwelkomen wij u graag bij Fysiotherapie van Gilst. Onze kinderfysiotherapeuten zijn ervaren op het gebied van bewegend functioneren van kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar. Een verwijzing van de huisarts of kinderarts is geen verplichting: er is bij ons een directe toegankelijkheid. Benieuwd wanneer kinderfysiotherapie zinvol kan zijn bij kinderen? Lees dan snel verder!

N

Wanneer is kinderfysiotherapie zinvol?

Als ervaren fysiotherapeut beschikken over prachtige oefenruimtes waar kinderen onder begeleiding van de kinderfysiotherapeut werken aan hun fijne of grove motoriek. Doordat kinderen spelenderwijs hun motoriek ontwikkelen kan het soms voorkomen dat hierbij problemen ontstaan. Hierdoor kan de motorische ontwikkeling afwijkend verlopen. Het behandelplan is erop gericht om de motorische ontwikkelingsmogelijkheden van het kind te vergroten. Dit wordt gedaan door middel van kindgerichte oefeningen, die worden uitgevoerd in onze fysiotherapiepraktijk, waardoor het plezier in bewegen wordt vergroot. Kinderfysiotherapie kan zinvol zijn bij kinderen met onder andere de volgende aandoeningen:

  • Luchtwegproblemen;
  • Te hoge of te lage spierspanning;
  • Schrijfproblemen;
  • Hersenbeschadiging of neurologische problemen;
  • Gedrag gerelateerde problemen zoals ADHD, ADD;
  • Sensomotorische stoornissen.

Daarnaast kan het zinvol zijn bij baby’s die zich overstrekken, voorkeurshoudingen hebben of zich afwijkend voortbewegen. In de meeste gevallen vindt de behandeling in de praktijk plaats, maar bij kinderen van nul tot twee jaar of kinderen met een ernstige handicap bieden wij de mogelijkheid tot behandeling aan huis.

Twijfel niet en neem contact op met ons

Denkt u dat uw kind kinderfysiotherapie nodig heeft? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag met u mee en helpen uw kind waar nodig is. U bereikt ons op 026 381 60 43 of maak online een afspraak. Onze kinderfysiotherapeuten kijken ernaar uit om uw kind en u te helpen met een bewegingsprogramma voor kinderen