Corona / COVID-19

Fysiotherapie kan een belangrijke rol spelen bij patiënten na een corona (COVID-19) besmetting.  Dit kan gelden voor patiënten die ernstig ziek zijn geweest en/of (langdurig) opgenomen zijn geweest in een ziekenhuis, maar ook voor patiënten die thuis zijn gebleven.

Fysiotherapie kan noodzakelijk zijn wanneer er sprake is van (ernstige) beperkingen in het fysiek functioneren. Indien u beperkingen ervaart in uw fysieke conditie, spierkracht, ademhaling en fysieke activiteit kunnen wij u hierin begeleiden. Mogelijk is er ook begeleiding nodig bij emotioneel, cognitief en/of sociaal functioneren. Verder kan de inzet van een diëtist of ergotherapeut noodzakelijk zijn. De huisarts speelt hierin de coördinerende rol.

Het kan zijn dat u vóór het doormaken van COVID-19 bekend was met een chronische long/hartaandoening en/of dat u long-/hartschade heeft overgehouden aan het doormaken van COVID-19. Dan dient u behandeld te worden door fysiotherapeuten die specifieke expertise hebben met de behandeling van patiënten met andersoortige chronische long-/hartaandoeningen (zoals COPD en hartfalen).

Onze praktijk heeft jarenlange ervaring met het behandelen van COPD en hartklachten. Wij behandelen u volgens de richtlijnen van de behandeling bij COVID-19 patiënten, opgesteld door de beroepsorganisatie (KNGF).